ÔĽŅ
Adatvédelmi és regisztrációs nyilatkozat
 
A Money4You Kft. √ľzemelteti a profit4you.hu internetes oldat (tov√°bbiakban: honlap). A Money4You Kft. (tov√°bbiakban: AdatkezelŇĎ) ez√ļton kijelenti, hogy a honlap √ľzemeltet√©se sor√°n tiszteletben tartja a felhaszn√°l√≥k inform√°ci√≥s √∂nrendelkez√©si jog√°t √©s mindenben az inform√°ci√≥s √∂nrendelkez√©si jogr√≥l √©s az inform√°ci√≥szabads√°gr√≥l sz√≥l√≥ 2011. √©vi CXII. t√∂rv√©ny rendelkez√©sei szerint j√°r el.
A t√∂rv√©ny √°ltal elŇĎ√≠rt t√°j√©koztat√°si k√∂telezetts√©gnek az al√°bbiakban tesz√ľnk eleget:
 
Alapfogalmak:
 
a. Szem√©lyes adat:  az √©rintettel kapcsolatba hozhat√≥ adat ‚Äď k√ľl√∂n√∂sen az √©rintett neve, azonos√≠t√≥ jele, valamint egy vagy t√∂bb fizikai, fiziol√≥giai, ment√°lis, gazdas√°gi, kultur√°lis vagy szoci√°lis azonoss√°g√°ra jellemzŇĎ ismeret ‚Äď, valamint az adatb√≥l levonhat√≥, az √©rintettre vonatkoz√≥ k√∂vetkeztet√©s. A szem√©lyes adat az adatkezel√©s sor√°n mindaddig megŇĎrzi e minŇĎs√©g√©t, am√≠g kapcsolata az √©rintettel helyre√°ll√≠that√≥.
b. Hozz√°j√°rul√°s: az √©rintett akarat√°nak √∂nk√©ntes √©s hat√°rozott kinyilv√°n√≠t√°sa, amely megfelelŇĎ t√°j√©koztat√°son alapul, √©s amellyel f√©lre√©rthetetlen beleegyez√©s√©t adja a r√° vonatkoz√≥ szem√©lyes adatok ‚Äď teljes k√∂rŇĪ vagy egyes mŇĪveletekre kiterjedŇĎ ‚Äď kezel√©s√©hez;
c. AdatkezelŇĎ:  az a term√©szetes vagy jogi szem√©ly, illetve jogi szem√©lyis√©ggel nem rendelkezŇĎ szervezet, aki vagy amely √∂n√°ll√≥an vagy m√°sokkal egy√ľtt az adatok kezel√©s√©nek c√©lj√°t meghat√°rozza, az adatkezel√©sre (bele√©rtve a felhaszn√°lt eszk√∂zt) vonatkoz√≥ d√∂nt√©seket meghozza √©s v√©grehajtja, vagy az adatfeldolgoz√≥val v√©grehajtatja;
d. Adatkezel√©s: az alkalmazott elj√°r√°st√≥l f√ľggetlen√ľl az adatokon v√©gzett b√°rmely mŇĪvelet vagy a mŇĪveletek √∂sszess√©ge, √≠gy k√ľl√∂n√∂sen gyŇĪjt√©se, felv√©tele, r√∂gz√≠t√©se, rendszerez√©se, t√°rol√°sa, megv√°ltoztat√°sa, felhaszn√°l√°sa, lek√©rdez√©se, tov√°bb√≠t√°sa, nyilv√°noss√°gra hozatala, √∂sszehangol√°sa vagy √∂sszekapcsol√°sa, z√°rol√°sa, t√∂rl√©se √©s megsemmis√≠t√©se, valamint az adatok tov√°bbi felhaszn√°l√°s√°nak megakad√°lyoz√°sa, f√©nyk√©p-, hang- vagy k√©pfelv√©tel k√©sz√≠t√©se, valamint a szem√©ly azonos√≠t√°s√°ra alkalmas fizikai jellemzŇĎk (pl. ujj- vagy teny√©rnyomat, DNS-minta, √≠riszk√©p) r√∂gz√≠t√©se;
e. Adattov√°bb√≠t√°s: az adat meghat√°rozott harmadik szem√©ly sz√°m√°ra t√∂rt√©nŇĎ hozz√°f√©rhetŇĎv√© t√©tele;
f. Adatfeldolgoz√°s: az adatkezel√©si mŇĪveletekhez kapcsol√≥d√≥ technikai feladatok elv√©gz√©se, f√ľggetlen√ľl a mŇĪveletek v√©grehajt√°s√°hoz alkalmazott m√≥dszertŇĎl √©s eszk√∂ztŇĎl, valamint az alkalmaz√°s hely√©tŇĎl, felt√©ve hogy a technikai feladatot az adatokon v√©gzik. Adatfeldolgoz√°sra kiz√°r√≥lag a Money4You Kft. √©s az honlapot √ľzemeltetŇĎ licencbe ad√≥, jogosult
g. Adatfeldolgoz√≥:  az a term√©szetes vagy jogi szem√©ly, illetve jogi szem√©lyis√©ggel nem rendelkezŇĎ szervezet, aki vagy amely szerzŇĎd√©s alapj√°n ‚Äď bele√©rtve a jogszab√°ly rendelkez√©se alapj√°n k√∂t√∂tt szerzŇĎd√©st is ‚Äď adatok feldolgoz√°s√°t v√©gzi;
h. Adatv√©delmi incidens: szem√©lyes adat jogellenes kezel√©se vagy feldolgoz√°sa, √≠gy k√ľl√∂n√∂sen a jogosulatlan hozz√°f√©r√©s, megv√°ltoztat√°s, tov√°bb√≠t√°s, nyilv√°noss√°gra hozatal, t√∂rl√©s vagy megsemmis√≠t√©s, valamint a v√©letlen megsemmis√ľl√©s √©s s√©r√ľl√©s.
i. √úzleti titok: a Polg√°ri T√∂rv√©nyk√∂nyvrŇĎl sz√≥l√≥ 2013. √©vi V. t√∂rv√©ny (a tov√°bbiakban: Ptk.) 2:47. ¬ß-√°nak (1) bekezd√©s√©ben meghat√°rozott szerint a gazdas√°gi tev√©kenys√©ghez kapcsol√≥d√≥ minden nem k√∂zismert vagy az √©rintett gazdas√°gi tev√©kenys√©get v√©gzŇĎ szem√©lyek sz√°m√°ra nem k√∂nnyen hozz√°f√©rhetŇĎ olyan t√©ny, t√°j√©koztat√°s, egy√©b adat √©s az azokb√≥l k√©sz√ľlt √∂ssze√°ll√≠t√°s, amelynek illet√©ktelenek √°ltal t√∂rt√©nŇĎ megszerz√©se, hasznos√≠t√°sa, m√°sokkal val√≥ k√∂zl√©se vagy nyilv√°noss√°gra hozatala a jogosult jogos p√©nz√ľgyi, gazdas√°gi vagy piaci √©rdek√©t s√©rten√© vagy vesz√©lyeztetn√©, felt√©ve, hogy a titok megŇĎrz√©s√©vel kapcsolatban a vele jogszerŇĪen rendelkezŇĎ jogosultat felr√≥hat√≥s√°g nem terheli.
 
1. Regisztráció
 
A honlapon, ak√°r t√∂bb helyen is megadhatja a regisztr√°ci√≥hoz sz√ľks√©ges adatait. A regisztr√°ci√≥ sor√°n esetlegesen meg kell adnia a teljes nev√©t, v√°llalkoz√°sa nev√©t, el√©rhetŇĎs√©g√©t, titulus√°t, egy v√°lasztott jelsz√≥t, stb. azonban minden esetben a regisztr√°l√≥ val√≥s e-mail c√≠m√©t. Fontos, hogy kiz√°r√≥lag mŇĪk√∂dŇĎ e-mail c√≠met adhat meg. Egyes oldalak l√°togat√°s√°nak, olvas√°s√°nak, let√∂lt√©s√©nek felt√©tele a regisztr√°ci√≥. Az AdatkezelŇĎ jogosult azonban visszautas√≠tani b√°rmely regisztr√°ci√≥s ig√©nyt, amennyiben a felhaszn√°l√≥ val√≥tlan vagy hi√°nyos adatokat ad meg a regisztr√°ci√≥s ŇĪrlapon, vagy az adatokb√≥l, illetve a k√∂r√ľlm√©nyekbŇĎl arra k√∂vetkeztethet, hogy a regisztr√°ci√≥ c√©lja nem a honlap rendeltet√©sszerŇĪ¬Ö haszn√°lata. Az AdatkezelŇĎ b√°rmely regisztr√°lt felhaszn√°l√≥ regisztr√°ci√≥j√°t, saj√°t d√∂nt√©si jogk√∂r√©ben jogosult b√°rmikor azonnali hat√°llyal egyoldal√ļan megsz√ľntetni. AdatkezelŇĎ jogosult a regisztr√°lt email c√≠mre k√ľld√∂tt √ľzenet √ļtj√°n √©rtes√≠teni regisztr√°ltat a regisztr√°ci√≥ megsz√ľntet√©srŇĎl. A regisztr√°lt felhaszn√°l√≥ a regisztr√°ci√≥val hozz√°j√°rul ahhoz, hogy kifejezett tiltakoz√°sa hi√°ny√°ban r√©sz√©re az AdatkezelŇĎ, √ľzemeltetŇĎje h√≠rleveleket, az akci√≥kr√≥l sz√≥l√≥ √©rtes√≠t√©seket elektronikus form√°ban megk√ľldje vagy ak√°r egyes oldalak megtekint√©s√©t biztos√≠tsa. A regisztr√°lt felhaszn√°l√≥ bel√©p√©st k√∂vetŇĎen a weboldal fejl√©c√©ben tal√°lhat√≥ fekete s√°vban tudja regisztr√°ci√≥j√°t megsz√ľntetni, ha nem k√≠v√°nja az elŇĎbb felsorolt szolg√°ltat√°sokat ig√©nybe venni.
A regisztr√°lt felhaszn√°l√≥ csak saj√°t nev√©ben regisztr√°lhat. A regisztr√°lt felhaszn√°l√≥ jelen ‚ÄěAdatv√©delmi √©s regisztr√°ci√≥s nyilatkozat‚ÄĚ elfogad√°s√°val nyilatkozik, hogy a honlapon tal√°lhat√≥ b√°rmely adatbek√©r√©si fel√ľleten, (b√°rmely mezŇĎ, cella, ahol adatot adhat meg, nem korl√°tozva a regisztr√°ci√≥s fel√ľletre) csak √©s kiz√°r√≥lag olyan adatot ad meg, amely adat r√∂gz√≠t√©s√©re, tov√°bb√≠t√°s√°ra az adat tulajdonos√°t√≥l kifejezett hozz√°j√°rul√°st szerzett be, ide nem √©rtve, ha saj√°t adatait adja meg. Minden adatszolg√°ltat√°s √∂nk√©ntes!
AdatkezelŇĎ a megadott adatokat a hat√°lyos t√∂rv√©nyeknek megfelelŇĎen kezeli.
AdatkezelŇĎ adatfeldolgoz√°sra a megadott adatokat tov√°bb√≠thatja a honlapot √ľzemeltetŇĎ szoftver licencbead√≥ja fel√©.
 
2. A regisztráció során megadott személyes adatok
 
A regisztr√°ci√≥ sor√°n √Ėn olyan adatokat ad meg sz√°munkra, amelyek a 2011. √©vi CXII. t√∂rv√©ny az inform√°ci√≥s √∂nrendelkez√©si jogr√≥l √©s az inform√°ci√≥szabads√°gr√≥l (tov√°bbiakban: Infotv.) 3. ¬ß 1. pontj√°ban foglalt meghat√°roz√°s szerint szem√©lyes adatoknak minŇĎs√ľlnek.
Az adatok megad√°sa √∂nk√©ntes, azok vonatkoz√°s√°ban az AdatkezelŇĎ az adatok kezel√©se sor√°n adatfeldolgoz√≥t ig√©nybe vesz.
A regisztr√°ci√≥ sor√°n az Infotv. 3. ¬ß 2. pontja szerint k√ľl√∂nleges adatok megad√°s√°t nem k√©rj√ľk.
 
3. Az általunk rögzített személyes adatok
 
Napl√≥zott adatok ‚Äď A weboldalon t√∂rt√©nŇĎ tev√©kenys√©gek  sor√°n, a rendszer automatikusan r√∂gz√≠t bizonyos adatokat. Ezek a napl√≥k, adott esetben olyan adatokat tartalmazhatnak, mint p√©ld√°ul az oldal let√∂lt√©s d√°tuma, fi√≥kazonos√≠t√≥, regisztr√°lt felhaszn√°l√≥ eset√©n felhaszn√°l√≥n√©v √©s azonos√≠t√≥ sz√°m, domain n√©v, IP c√≠m, GET √©s POST √©rt√©kek, URL c√≠mek √©s egy√©b kliens oldali adatok.


4. Az adatkezelés jogalapja
 
A regisztr√°ci√≥ sor√°n vagy az oldal b√°rmely fel√ľlet√©n az oldal l√°togat√≥ja √°ltal megadott adatokat, AdatkezelŇĎ kiz√°r√≥lag h√≠rlev√©l k√ľld√©se, √©s a AdatkezelŇĎ szerzŇĎd√©ses feladatainak teljes√≠t√©se v√©gett t√°rolja √©s haszn√°lja fel. A t√°rolt adatokat a t√∂rv√©nyben meghat√°rozott esetek (pl. b√ľntetŇĎelj√°r√°s keret√©ben) illetve a Money4You Kft. szerzŇĎd√©ses feladatainak teljes√≠t√©se v√©gett k√∂zremŇĪk√∂d√©s√©nek kiv√©tel√©vel, egy√©b harmadik szem√©ly sz√°m√°ra nem tessz√ľk hozz√°f√©rhetŇĎv√©.
A jelen ‚ÄěAdatv√©delmi √©s regisztr√°ci√≥s nyilatkozat‚ÄĚ elfogad√°s√°val √Ėn az adatv√©delmi elveinket tudom√°sul v√©ve kifejezetten hozz√°j√°rul ahhoz, hogy az AdatkezelŇĎ a vele k√∂zvetlen szerzŇĎd√©ses viszonyban √°ll√≥ szolg√°ltat√≥k r√©sz√©re, a rendelkez√©sre bocs√°tott adatokat √°tadja. Az √°tadott adatokat minden √©rintett kiz√°r√≥lag a szerzŇĎd√©ses feladat teljes√≠t√©se √©rdek√©ben haszn√°lhatja fel, azokat tov√°bbi felhaszn√°l√°s c√©lj√°b√≥l megŇĎrizni, vagy harmadik szem√©lynek tov√°bbadni semmilyen form√°ban sem jogosult.
 
5. Az adatok el√©rhetŇĎs√©ge, m√≥dos√≠t√°sa, t√∂rl√©se
 
Rendszer√ľnkbe √Ėn regisztr√°lt felhaszn√°l√≥k√©nt e-mail c√≠me √©s jelszava seg√≠ts√©g√©vel a sikeres regisztr√°ci√≥t k√∂vetŇĎen bel√©phet, majd regisztr√°ci√≥s adatait m√≥dos√≠ttathatja, t√∂r√∂ltetheti. (l√°sd oldal felsŇĎ s√°vj√°ban fekete fejl√©c men√ľ).
Az AdatkezelŇĎ v√°llalja, hogy a regisztr√°ci√≥ t√∂rl√©s√©t a(z) money4you.kft@gmail.com c√≠mre k√ľld√∂tt √≠r√°sos √©rtes√≠t√©st k√∂vetŇĎ 8 munkanapon bel√ľl, a felhaszn√°l√≥ √°ltal v√©gzett adatm√≥dos√≠t√°st pedig a rendszer seg√≠ts√©g√©vel azonnal v√©grehajtja.

6. Jogorvoslati lehetŇĎs√©g
 
Az √©rintett, t√°j√©koztat√°st k√©rhet szem√©lyes adatai kezel√©s√©rŇĎl, valamint k√©rheti szem√©lyes adatainak helyesb√≠t√©s√©t, t√∂rl√©s√©t a money4you.kft@gmail.com c√≠mre √≠rt elektronikus lev√©l √≠r√°s√°val.
Az √©rintett k√©relm√©re a Money4You Kft. mint AdatkezelŇĎ t√°j√©koztat√°st ad az √°ltala kezelt adatokr√≥l. Az AdatkezelŇĎ a k√©relem beny√ļjt√°s√°t√≥l sz√°m√≠tott, legfeljebb 25 napon bel√ľl √≠r√°sban, k√∂z√©rthetŇĎ form√°ban adja meg a t√°j√©koztat√°st.
Az AdatkezelŇĎ a szem√©lyes adatot t√∂rli, ha kezel√©se jogellenes, ha az √©rintett k√©ri, ha az adatkezel√©s c√©lja megszŇĪ¬Önt, ha az adatok t√°rol√°s√°nak t√∂rv√©nyben meghat√°rozott hat√°rideje lej√°rt, vagy ha azt a b√≠r√≥s√°g vagy a Hat√≥s√°g elrendelte.
Az AdatkezelŇĎ. a helyesb√≠t√©srŇĎl √©s a t√∂rl√©srŇĎl az √©rintettet, tov√°bb√° mindazokat √©rtes√≠ti, akiknek kor√°bban az adatot adatkezel√©s c√©lj√°ra tov√°bb√≠tott√°k. Az √©rtes√≠t√©s mellŇĎzhetŇĎ, ha ez az adatkezel√©s c√©lj√°ra val√≥ tekintettel az √©rintett jogos √©rdek√©t nem s√©rti.
Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha
1)       a szem√©lyes adatok kezel√©se (tov√°bb√≠t√°sa) kiz√°r√≥lag az AdatkezelŇĎ vagy az Adat√°tvevŇĎ jog√°nak vagy jogos √©rdek√©nek √©rv√©nyes√≠t√©s√©hez sz√ľks√©ges, kiv√©ve, ha az adatkezel√©st t√∂rv√©ny rendelte el;
2)       a szem√©lyes adat felhaszn√°l√°sa vagy tov√°bb√≠t√°sa k√∂zvetlen √ľzletszerz√©s, k√∂zv√©lem√©ny-kutat√°s vagy tudom√°nyos kutat√°s c√©lj√°ra t√∂rt√©nik
3)       a tiltakoz√°s jog√°nak gyakorl√°s√°t egy√©bk√©nt t√∂rv√©ny lehetŇĎv√© teszi.
 
Az AdatkezelŇĎ - az adatkezel√©s egyidejŇĪ felf√ľggeszt√©s√©vel - a tiltakoz√°st a k√©relem beny√ļjt√°s√°t√≥l sz√°m√≠tott legr√∂videbb idŇĎn bel√ľl, de legfeljebb 25 nap alatt megvizsg√°lja, √©s annak eredm√©ny√©rŇĎl a k√©relmezŇĎt √≠r√°sban t√°j√©koztatja. Amennyiben a tiltakoz√°s indokolt, az AdatkezelŇĎ az adatkezel√©st - bele√©rtve a tov√°bbi adatfelv√©telt √©s adattov√°bb√≠t√°st is - megsz√ľnteti, √©s az adatokat z√°rolja, valamint a tiltakoz√°sr√≥l, illetŇĎleg az annak alapj√°n tett int√©zked√©sekrŇĎl √©rtes√≠ti mindazokat, akik r√©sz√©re a tiltakoz√°ssal √©rintett szem√©lyes adatot kor√°bban tov√°bb√≠totta, √©s akik k√∂telesek int√©zkedni a tiltakoz√°si jog √©rv√©nyes√≠t√©se √©rdek√©ben.
Amennyiben az √©rintett az AdatkezelŇĎnek a meghozott d√∂nt√©s√©vel nem √©rt egyet, az ellen - annak k√∂zl√©s√©tŇĎl sz√°m√≠tott 30 napon bel√ľl - b√≠r√≥s√°ghoz fordulhat.
Az AdatkezelŇĎ az √©rintett adat√°t nem t√∂r√∂lheti, ha az adatkezel√©st t√∂rv√©ny rendelte el. Az adat azonban nem tov√°bb√≠that√≥ az adat√°tvevŇĎ r√©sz√©re, ha az AdatkezelŇĎ egyet√©rtett a tiltakoz√°ssal, illetŇĎleg a b√≠r√≥s√°g a tiltakoz√°s jogoss√°g√°t meg√°llap√≠totta.
Az √©rintett a jogainak megs√©rt√©se eset√©n az AdatkezelŇĎ ellen b√≠r√≥s√°ghoz fordulhat. A b√≠r√≥s√°g az √ľgyben soron k√≠v√ľl j√°r el.
Az AdatkezelŇĎ az √©rintett adatainak jogellenes kezel√©s√©vel vagy a technikai adatv√©delem k√∂vetelm√©nyeinek megszeg√©s√©vel m√°snak okozott k√°rt megt√©r√≠ti. Az AdatkezelŇĎ mentes√ľl a felelŇĎss√©g al√≥l, ha a k√°rt az adatkezel√©s k√∂r√©n k√≠v√ľl esŇĎ elh√°r√≠thatatlan ok id√©zte elŇĎ.
Nem kell megt√©r√≠teni a k√°rt, amennyiben az a k√°rosult sz√°nd√©kos vagy s√ļlyosan gondatlan magatart√°s√°b√≥l sz√°rmazott.
Jogorvoslati lehetŇĎs√©ggel, panasszal a Nemzeti Adatv√©delmi √©s Inform√°ci√≥szabads√°g Hat√≥s√°gn√°l lehet √©lni:
  
Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Sz√©khely: 1125  Budapest, Szil√°gyi Erzs√©bet fasor 22/c.
Postac√≠m: 1530  Budapest, Pf.: 5.
Telefon: +36 (1) 391-1400
Telefax: +36 (1) 391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
URL: http://naih.hu
   
 
D√°tum: 2016.01.01.                                  Money4You Kft.