ÔĽŅ
Valamennyi magyarorsz√°gi telephely√Ľ g√©pj√°rm√Ľ, forgalmi enged√©ly√©be bejegyzett √ľzemben tart√≥nak, ennek hi√°ny√°ban, vagy egyez√Ķs√©g eset√©n a tulajdonosnak √©l√Ķ G√©pj√°rm√Ľ k√∂telez√Ķ felel√Ķss√©gbiztos√≠t√°ssal (a tov√°bbiakban: Gfb) kell rendelkeznie.

Ebben az esetben egy biztos√≠t√°si k√∂telezetts√©gr√Ķl van sz√≥, mivel a term√©khez kapcsol√≥d√≥ 2009. √©vi LXII. t√∂rv√©ny csak azokra a term√©szetes √©s nem term√©szetes szem√©lyekre vonatkozik, akik √ľzembentart√≥k√©nt kapcsol√≥dnak a t√∂rv√©nyben megfogalmazott j√°rm√Ľvekhez (szem√©lyg√©pj√°rm√Ľ, motorker√©kp√°r, seg√©dmotoros-ker√©kp√°r, n√©gykerek√Ľ seg√©dmotoros-ker√©kp√°r, aut√≥busz, trolibusz, teherg√©pkocsi, vontat√≥, p√≥tkocsi, mez√Ķgazdas√°gi vontat√≥, lass√ļ j√°rm√Ľ, munkag√©p).


A biztos√≠t√°s, att√≥l f√ľgg√Ķen, hogy milyen forgalmi enged√©llyel rendelkezik a g√©pj√°rm√Ľ k√∂thet√Ķ hat√°rozott √©s hat√°rozatlan id√Ķtartamra.

√Ālland√≥ forgalmi enged√©lyre k√∂telezett g√©pj√°rm√Ľvek eset√©ben a biztos√≠t√°si szerz√Ķd√©s tartama minden esetben hat√°rozatlan.

Az ett√Ķl k√ľl√∂nb√∂z√Ķ, √ļgynevezett Egyedi rendsz√°mt√°bl√°k eset√©ben azonban elt√©r√Ķen alakulnak a biztos√≠t√°si tartamok. Itt m√°r nem ritka a hat√°rozott tartam√Ľ Gfb szerz√Ķd√©s sem.

A men√ľpontban r√©szletes t√°j√©koztat√°st adunk a kock√°zatvisel√©sr√Ķl, a biztos√≠t√°si d√≠jakr√≥l, arr√≥l, hogy mit nevez√ľnk biztos√≠t√°si esem√©nynek, illetve az aktualit√°sok mellett a B√≥nusz-Malusz rendszerr√Ķl.