ÔĽŅ
M√≠g a g√©pj√°rm√Ľ k√∂telez√Ķ felel√Ķss√©gbiztos√≠t√°sban a Biztos√≠t√≥ a m√°soknak, az idegen harmadik szem√©lynek okozott k√°rok√©rt √°ll helyt a k√°rokoz√≥ helyett, addig a casco biztos√≠t√°sban egy szolg√°ltat√°st v√°s√°rolunk a g√©pj√°rm√Ľh√∂z. A szolg√°ltat√°s keret√©n bel√ľl a Biztos√≠t√≥ azokat a k√°rokat t√©r√≠ti meg a biztos√≠tott r√©sz√©re, melyek a saj√°t g√©pj√°rm√Ľv√©ben okoz.

A biztos√≠t√°s k√∂zponti szerepl√Ķje a g√©pj√°rm√Ľ. Az a vagyont√°rgy, melynek alap √©s kieg√©sz√≠t√Ķ (extra) felszerel√©si vannak.

Az extra felszerelts√©g meg√°llap√≠t√°s√°n√°l nagyon fontos szempont, hogy azok el√Ķzetesen, √ļgymond gy√°rilag be√©p√≠tett tartoz√©kok-e, vagy ut√≥lagosan v√°ltak a j√°rm√Ľ r√©sz√©v√©.

Akkor, amikor a g√©pkocsi t√≠pus√°nak pontos meghat√°roz√°sa, a besorol√°sa megt√∂rt√©nik, akkor az az √°ltal√°noss√°gban elfogadott Eurotax k√≥d alapj√°n t√∂rt√©nik. E m√∂g√∂tt a k√≥d m√∂g√∂tt l√©v√Ķ adatok alapj√°n lehet eld√∂nteni, hogy a vagyont√°rgy milyen kieg√©sz√≠t√Ķ tartoz√©kokat tartalmaz. Ami a k√≥d alapj√°n tartoz√©k, az b√°r lehet "extra", m√©gis a j√°rm√Ľ szerves r√©sz√©t k√©pezi, teh√°t a k√©s√Ķbbi d√≠j √©s kock√°zat meg√°llap√≠t√°sn√°l a Biztos√≠t√≥k figyelembe veszik azt.
Ami ezen k√≠v√ľl esik az ut√≥lagosan elhelyezett tartoz√©k, melyek ut√°n a Biztos√≠t√≥ p√≥td√≠jat sz√°molhat fel (√°ltal√°noss√°gban elmondhat√≥, hogy a biztons√°got szolg√°l√≥ eszk√∂z√∂k ut√°n a Biztos√≠t√≥k nem sz√°molnak fel k√ľl√∂n d√≠jat).

Miut√°n √∂ssze√°ll√≠tottuk, hogy a j√°rm√Ľ milyen felszerelts√©ggel rendelkezik meg kell vizsg√°lnunk a v√°laszthat√≥ kock√°zatokat.

R√©szletes t√°j√©koztat√°st adunk a men√ľben a biztos√≠t√°si kock√°zatr√≥l, a megfelel√Ķ √∂nr√©szesed√©s megv√°laszt√°s√°r√≥l, p√≥td√≠jakr√≥l, engedm√©nyekr√Ķl.