ÔĽŅ
A biztos√≠t√°s alapd√≠j√°t meghat√°roz√≥ t√©nyez√Ķk a g√©pj√°rm√Ľ m√Ľszaki param√©terei (Eurotax besorol√°s √©s a beszerelt extr√°k), a j√°rm√Ľ √©letkora, a v√°lasztott k√°rkock√°zat (milyen t√≠pus√ļ alapkock√°zatok √©s kieg√©sz√≠t√Ķ kock√°zatok lettek v√°lasztva), a szerz√Ķd√Ķ lakc√≠me, a vezet√Ķ(k) √©letkora, egy, vagy t√∂bb szem√©ly vezeti a g√©pkocsit, az √©ves fut√°steljes√≠tm√©ny, haszn√°lat helye (belf√∂ld √©s/vagy k√ľlf√∂ld), a haszn√°lat jellege (√°ltal√°nos, b√©raut√≥, taxi, oktat√≥ aut√≥), illetve a v√°lasztott √∂nr√©szesed√©s.

A szerz√Ķd√©sk√∂t√©skor meg√°llap√≠tott d√≠j azonban "csak" egy indul√≥ d√≠j, az a tartam alatt v√°ltozhat (p√©ld√°ul: √∂nr√©szesed√©s m√≥dosul√°s√°val, felszerelts√©g n√∂vel√©s√©vel).

M√≥dos√≠t√≥ t√©nyez√Ķk:

A szerz√Ķd√Ķ √©s a biztos√≠tott g√©pj√°rm√Ľ kora, melyet hat√°rozatlan tartammal megk√∂t√∂tt biztos√≠t√°sok eset√©ben a Biztos√≠t√≥k folyamatosan nyomon k√∂vetnek √©s azokat a d√≠jban automatikusan √©rv√©nyes√≠tenek.

A vezet√Ķ √©letkor√°nak v√°ltoz√°sa. A szerz√Ķd√©sk√∂t√©skor lehet√Ķs√©g van arra, hogy a vezet√Ķ(k) kora meghat√°roz√°sra ker√ľlj√∂n (p√©ld√°ul a vezet√Ķk 30 √©s 40 √©ves kor k√∂z√∂ttiek, vagy 25 √©v alattiak). A kor el√Ķrehaladt√°val a megl√©v√Ķ szerz√Ķd√©sben a kezdetkor alkalmazott "kor p√≥td√≠j" id√Ķvel megsz√Ľntethet√Ķ.
Ezzel a t√©nyez√Ķvel a biztos√≠t√≥ abban az esetben nem sz√°mol, ha a szerz√Ķd√©s megk√∂t√©skor a vezet√Ķ kor√°t√≥l f√ľggetlen besorol√°st v√°lasztjuk.

Kármentességi kedvezmény, melynek nagysága a kármentes évek számának növekedésével emelkedik.

Egy√ľttk√∂t√©si kedvezm√©ny, mely akkor ker√ľlhet alkalmaz√°sra, ha ann√°l a t√°rsas√°gn√°l, melyn√©l a casco biztosit√°ssal rendelkez√ľnk egy√©b, jellemz√Ķen k√∂telez√Ķ g√©pj√°rm√Ľ felel√Ķss√©gbiztos√≠t√°si szerz√Ķd√©st is k√∂t√ľnk.

Szint√©n egy l√©nyeges t√©nyez√Ķ a k√°rmentess√©g ellenkez√Ķje a t√ļlzottan magas k√°rh√°nyad, mely azt is jelentheti sz√©ls√Ķs√©ges esetben, hogy a Biztos√≠t√≥ a szerz√Ķd√©st √©vfordul√≥ra felmondja.