ÔĽŅ
A casc√≥ biztos√≠t√°sban alkalmazott kedvezm√©nyek k√∂z√ľl n√©h√°ny:
 


Bónusz rendszer

A casco biztos√≠t√°s eset√©ben is van b√≥nusz rendszer, b√°r ez jelent√Ķsen elt√©r a Gfb m√≥dozatn√°l megismertekt√Ķl.

A b√≥nuszoszt√°ly meg√°llap√≠t√°s√°nak szab√°lyai √ļjk√©nt bel√©p√Ķ sz√°m√°ra

Ha a szerz√Ķd√Ķnek m√°r kor√°bban is volt a biztos√≠tott g√©pj√°rm√Ľvel azonos j√°rm√Ľfajt√°ra t√∂r√©sk√°rra sz√≥l√≥ biztos√≠t√°sa, √©s az a jelenlegi szerz√Ķd√©s kock√°zatkezdet√©t megel√Ķz√Ķen egy √©vn√©l nem r√©gebben sz√Ľnt meg  √©s a megsz√Ľn√©s oka nem t√∂r√©sk√°r vagy d√≠jnemfizet√©s , a Biztos√≠t√≥ a szerz√Ķd√©s megsz√Ľn√©se el√Ķtti k√°rmentes id√Ķszakot besz√°m√≠tja az √ļj szerz√Ķd√©s b√≥nuszoszt√°ly√°nak  meg√°llap√≠t√°s√°n√°l.

Ha a szerz√Ķd√Ķ a szerz√Ķd√©sk√∂t√©s id√Ķpontj√°ban az adott Biztos√≠t√≥n√°l, mint kor√°bbi szerz√Ķd√Ķ, m√°r rendelkezik a biztos√≠tott g√©pj√°rm√Ľvel azonos j√°rm√Ľfajt√°ra √©rv√©nyes %u2013 t√∂r√©sk√°rra is kiterjed√Ķ %u2013 casco biztos√≠t√°ssal, √©s e biztos√≠t√°s k√°rmentess√©ge alapj√°n d√≠jkedvezm√©nyre jogosult, lehet√Ķs√©ge van v√°lasztani, hogy az el√Ķz√Ķ szerz√Ķd√©s√©ben el√©rt k√°rmentes id√Ķtartamot melyik casco szerz√Ķd√©s√©n k√≠v√°nja √©rv√©nyes√≠teni.

A rendszerbe √ļjk√©nt bel√©p√Ķ, a k√°rmentess√©gr√Ķl igazol√°ssal nem rendelkez√Ķ szerz√Ķd√Ķ indul√≥ b√≥nuszoszt√°lya C1. A szerz√Ķd√Ķ csak egy jogc√≠men jogosult a b√≥nusz figyelembev√©tel√©re. Ha egyidej√Ľleg t√∂bb felt√©tel is teljes√ľl, a szerz√Ķd√Ķre kedvez√Ķbb b√≥nuszoszt√°lyt kell alkalmazni.

Ha a szerz√Ķd√Ķ m√°s biztos√≠t√≥n√°l k√∂t√∂tt casco biztos√≠t√°sban el√©rt k√°rmentess√©g alapj√°n k√≠v√°nja a b√≥nuszt ig√©nybe venni, az err√Ķl sz√≥l√≥ igazol√°st az aj√°nlat al√°√≠r√°s√°t√≥l sz√°m√≠tott 90 napon bel√ľl kell a Biztos√≠t√≥n√°l bemutatnia. A biztos√≠t√≥ ebben az esetben a kedvezm√©nyes d√≠jat visszamen√Ķleges hat√°llyal, a kock√°zatvisel√©s kezdet√©t√Ķl alkalmazza.


A b√≥nuszoszt√°ly v√°ltoz√°sa a szerz√Ķd√©s tartama alatt

Ha a biztos√≠tott valamelyik biztos√≠t√°si √©vben nem vett ig√©nybe t√∂r√©sbiztos√≠t√°si szolg√°ltat√°st, a szerz√Ķd√©s b√≥nuszoszt√°lya a k√∂vetkez√Ķ biztos√≠t√°si √©vben eggyel emelkedik. A legmagasabb b√≥nuszoszt√°ly C6.

Ha a biztos√≠tott valamelyik biztos√≠t√°si √©vben egy alkalommal vett ig√©nybe t√∂r√©sbiztos√≠t√°si szolg√°ltat√°st, a b√≥nuszoszt√°ly a k√∂vetkez√Ķ biztos√≠t√°si √©vben kett√Ķvel, k√©t alkalommal ig√©nybe vett szolg√°ltat√°s eset√©n n√©gy, h√°rom alkalom eset√©n hat oszt√°llyal cs√∂kken, de legfeljebb C0 oszt√°ly lesz. A b√≥nuszjogosults√°g szempontj√°b√≥l a Biztos√≠t√≥ t√∂r√©sk√°rra teljes√≠tett b√°rmilyen √∂sszeg√Ľ kifizet√©se a szolg√°ltat√°s ig√©nybev√©tel√©nek min√Ķs√ľl.


A b√≥nusszal kapcsolatos egy√©b el√Ķ√≠r√°sok

A b√≥nusszal j√°r√≥ el√Ķny√∂k a szerz√Ķd√Ķ szem√©ly√©hez f√Ľz√Ķdnek.

Ha a biztos√≠t√°si esem√©nnyel kapcsolatos kifizet√©s a Biztos√≠t√≥ r√©sz√©re marad√©ktalanul megt√©r√ľl, a szolg√°ltat√°s nem √©rinti a b√≥nuszt. Ha a megt√©r√ľl√©skor a szolg√°ltat√°s teljes√≠t√©se miatt a b√≥nuszoszt√°ly visszasorol√°sa m√°r megt√∂rt√©nt, a biztos√≠t√≥ a megt√©r√ľl√©s id√Ķpontj√°t k√∂vet√Ķ h√≥napt√≥l a k√°resem√©ny bek√∂vetkeztekor √©rv√©nyben volt b√≥nuszoszt√°lyt alkalmazza, √©s az esetleges t√ļlfizet√©st a k√∂vetkez√Ķ d√≠jba (d√≠jr√©szletbe) besz√°m√≠tja.

Ha a t√∂r√©sk√°r-biztos√≠t√°si szerz√Ķd√©s nem biztos√≠t√°si esem√©ny miatti √©rdekm√ļl√°ssal sz√Ľnik meg, a Biztos√≠t√≥ a szerz√Ķd√Ķ k√©r√©s√©re igazol√°st √°ll√≠t ki a szerz√Ķd√©s megsz√Ľn√©se el√Ķtti azon id√Ķtartamr√≥l, amelyet a Biztos√≠t√≥ a t√∂r√©sk√°r-biztos√≠t√°sban a k√°rmentess√©gi d√≠jkedvezm√©ny meg√°llap√≠t√°s√°n√°l figyelembe vett.