ÔĽŅ
A lakásbiztosításokban a biztosítható vagyontárgyakat csoportokra osztva az alábbi legfontosabb rendszerezéseket tudjuk alkalmazni.

F√Ķ√©p√ľlet, lak√°s, lak√≥√©p√ľlet

A szil√°rd alapzattal rendelkez√Ķ √©p√ľlet mellett biztos√≠that√≥ak az √©p√ľlethez szil√°rdan r√∂gz√≠tett √©s hozz√°√©p√≠tett elemek, berendez√©sek, be√©p√≠tett szekr√©nyek, szerkezetileg be√©p√≠tett √ľvegez√©s. A be√©p√≠tett villamos h√°l√≥zat, g√°zszerelv√©nyek, v√≠z, csapad√©k √©s szennyv√≠z elvezet√Ķ rendszerek, felvon√≥k, kaputelefonok, illetve az √©p√ľlethez tartoz√≥ egy√©b √©p√≠tm√©nyek, mint p√©ld√°ul ker√≠t√©s, j√°rda, g√©pkocsi bej√°r√≥, be√°ll√≥.

Mell√©k√©p√ľlet

Mell√©k√©p√ľletnek nevezz√ľnk minden olyan szil√°rd alapzattal rendelkez√Ķ √©p√≠tm√©nyt, mely vagy azonos , vagy k√ľl√∂n fed√©l alatt √°ll a f√Ķ√©p√ľlettel. A mell√©k√©p√ľlet lehet ak√°r k√ľl√∂n kock√°zatvisel√©si helyen is, amikor p√©ld√°ul egy k√ľl√∂n helyen l√©v√Ķ gar√°zsr√≥l besz√©l√ľnk.

√Āltal√°nos h√°ztart√°si ing√≥s√°gok

Ezek jellemz√Ķi, hogy rendeltet√©sszer√Ľen a mindennapi haszn√°lat r√©sz√©t k√©pezik. Lehetnek ezek a berendez√©si t√°rgyak, ruh√°zat, hobbi √©s sporteszk√∂z√∂k, n√∂v√©nyek √©s nem kiemelt egyedi √©rt√©k√Ľ h√≠rad√°stechnikai berendez√©sek.
Jelleg√©t tekintve √°ltal√°nos ing√≥s√°gnak min√Ľs√ľlhetnek az egyedi vagyont√°rgyak, antik t√°rgyak is, amennyiben azokat az adott helyen a mindennapi √©letben rendszeresen haszn√°lj√°k (p√©ld√°ul: antik egyedi asztal, amennyiben azt mondjuk √©tkez√Ķasztalnak haszn√°lj√°k).

Kiemelt ingóságok

Ide sorolunk olyan k√©pz√Ķm√Ľv√©szeti √©s egyedi alkot√°sokat, melyek nem sorozatgy√°rt√°ssal k√©sz√ľlnek, egyedi √©rt√©ket k√©pviselnek, tov√°bb√° azok haszn√°latukat tekintve nem tartoznak a mindennapok haszn√°lati t√°rgyai k√∂z√©.
A kiemelt ing√≥s√°gok k√∂z√© tartoznak a Biztos√≠t√≥ √°ltal nagy √©rt√©k√Ľnek nevezett, egyedi azonos√≠t√≥val rendelkez√Ķ m√Ľszaki, h√≠rad√°stechnikai berendez√©sek is. Ezek √©rt√©ke v√°ltoz√≥, √°ltal√°noss√°gban a 200-250 ezer forint feletti berendez√©sek sorolhat√≥ak ide.

További biztosítható vagyontárgyak