ÔĽŅ
A Gfb szerz√Ķd√©sek eset√©ben a kor√°bbi gyakorlathoz k√©pest t√∂bb jelent√Ķs k√∂r√ľlm√©ny is megv√°ltozott 2011. janu√°r 01-t√Ķl.

1.

A t√ľrelmi id√Ķ, ameddig egy biztos√≠t√°si szerz√Ķd√©s d√≠jmentes maradhat a 60 napr√≥l 45 napra cs√∂kkent. A szerz√Ķd√Ķ a meg nem fizetett biztos√≠t√°si d√≠jat az esed√©kess√©gt√Ķl sz√°m√≠tott 45 napon bel√ľl fizetheti meg. Ha a rendelkez√©sre √°ll√≥ t√ľrelmi id√Ķn bel√ľl a biztos√≠t√°s elmaradt d√≠j√°t nem rendezt√©k a szerz√Ķd√©s az esed√©kess√©gt√Ķl sz√°m√≠tott 60. napon d√≠j nemfizet√©ssel megsz√Ľnik.


2.

Megv√°ltoztak a j√°rm√Ľkateg√≥ri√°ra vonatkoz√≥ szab√°lyok.

Szem√©lyg√©pkocsi √©s motorker√©kp√°r eset√©ben a kor√°bbi henger√Ľrtartalom helyett a d√≠jsz√°m√≠t√°s alapja a teljes√≠tm√©ny (kW).
Tehergépkocsik, pót- és félpótkocsik esetében a teherbírás helyett a díj vetítési alapja az össztömeg.


3.

Ha a szerz√Ķd√Ķ a Biztos√≠t√≥ r√©sz√©re az esed√©kes d√≠jak mellett fedezetlens√©gi d√≠jjal √©s egy kor√°bbi Gfb szerz√Ķd√©s d√≠j√°val is tartozik, az √ļj szerz√Ķd√©st megk√∂t√Ķ Biztos√≠t√≥ jogosult a szerz√Ķd√Ķ √°ltal befizetett d√≠jat Fedezetlens√©gi d√≠j, d√≠jelmarad√°s, illetve aktu√°lis szerz√Ķd√©s d√≠ja sorrendben felhaszn√°lni.