ÔĽŅ
Milyen √°tv√°llalt k√∂lts√©gekr√Ķl besz√©lhet√ľnk egy biztos√≠t√°s eset√©n?

A biztos√≠t√≥k az √ļgynevezett biztos√≠t√°si esem√©nyek ut√°ni k√°rt√©r√≠t√©sen t√ļlmen√Ķen, egy√©b k√∂lts√©geket is megt√©r√≠tenek a k√°rosultak r√©sz√©re.

Rom és törmelékeltakarítás

Ebbe a k√∂lts√©gbe bele√©rtend√Ķ a k√°resem√©ny sor√°n esetlegesen keletkezett t√∂rmel√©kek elsz√°ll√≠t√°sa a legk√∂zelebbi hivatalos lerak√≥helyre, valamint a keletkezett romok egyszeri eltakar√≠t√°sa.

Oltás és mentés

Ez, mint alapvet√Ķ k√°renyh√≠t√©si k√∂telezetts√©g minden esetben a szerz√Ķd√Ķt k√∂telezi, de annak k√∂lts√©geit a biztos√≠t√≥ fizeti meg.
A k√°renyh√≠t√©si k√∂lts√©gek sor√°n a biztos√≠t√≥ megt√©r√≠ti a k√°r elh√°r√≠t√°sa, enyh√≠t√©se sor√°n felmer√ľlt k√∂lts√©geket.

Bérleti díj káresemény után

Amennyiben egy √©p√ľlet, egy lak√°s lakhatatlann√° v√°lik, akkor a biztos√≠tott √©rt√©keken fel√ľl kifizet√©sre ker√ľl hat√°rozott id√Ķre (2-9 h√≥nap) a k√°rosultak azon k√∂lts√©ge, melyet a helyre√°ll√≠t√°s idej√©re b√©rleti d√≠jk√©nt fizetn√©nek meg.

Ideiglenes √Ķrz√©s

Ha a vagyont√°rgyak lez√°rhat√≥s√°ga, bez√°rhat√≥s√°ga a k√°resem√©ny ut√°n nem megoldhat√≥, akkor a biztos√≠t√≥ az √Ķrz√©ssel kapcsolatos k√∂lts√©gek megt√©r√≠t√©s√©t v√°llalhatja.

Hazautaz√°s

Amennyiben egy hosszasabb t√°voll√©t alatt a biztos√≠tottnak haza kell utaznia a k√°resem√©ny miatt, √ļgy az ezzel kapcsolatos k√∂lts√©gek, a fenti jogc√≠men t√©r√ľlhetnek meg.