ÔĽŅ
Mi az az All risk biztosítás?
  
Az All risk biztos√≠t√°sok a vagyonbiztos√≠t√°sok egy speci√°lis ter√ľlete. Egyszer√Ľ ford√≠t√°sban azt mondhatjuk, hogy egy minden kock√°zatra kiterjed√Ķ biztos√≠t√°sr√≥l van sz√≥.

El√Ķzm√©nyk√©nt fontos tudni, hogy egy biztos√≠t√°si szerz√Ķd√©s tartalmilag els√Ķk√©nt meghat√°rozza azt, hogy a biztos√≠t√≥ teljes√≠t√©si k√∂telezetts√©ge mikor √°ll fenn (biztos√≠t√°si esem√©nyek meghat√°roz√°sa), mikor nem √°ll fenn (ezek az √ļgynevezett kiz√°r√°sok), illetve melyek azok a k√∂r√ľlm√©nyek, amikor a biztos√≠t√≥ - valamilyen k√∂r√ľlm√©ny el√Ķ√°ll√°sa eset√©n- mentes√ľl a kifizet√©s al√≥l (p√©ld√°ul: ha a k√°resem√©nyt sz√°nd√©kosan okozt√°k).

Egy All risk kock√°zat eset√©ben a biztos√≠t√≥ kimondja, hogy a szerz√Ķd√©s √©rtelm√©ben √©s az abban felt√ľntetett √∂sszegek (biztos√≠t√°si √∂sszegek) erej√©ig, a szerz√Ķd√©sben szerepl√Ķ vagyont√°rgyakra k√°rt√©r√≠t√©st ny√ļjt akkor, ha azokat egy k√≠v√ľlr√Ķl j√∂v√Ķ, v√©letlen, v√°ratlan, el√Ķre nem l√°that√≥, balesetszer√Ľen kialakul√≥, hirtelen bek√∂vetkez√Ķ esem√©ny k√°ros√≠t meg, vagy megsemmis√≠t. Kiv√©telt k√©peznek azok az esem√©nyek, melyeket a biztos√≠t√≥ kiz√°r√°sk√©nt eml√≠t meg.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a biztosító minden biztosítási eseményt megtérít, ami nem szerepel a kizárások között.