ÔĽŅ
Amit a felel√Ķss√©gbiztos√≠t√°sr√≥l tudni kell!

Korunk egyik legink√°bb elterjed√Ķben l√©v√Ķ k√©rd√©se a felel√Ķss√©gi jogviszonyok kezel√©se.

V√°llalkoz√°sk√©nt a gazd√°lkod√≥ szervezetek nagyon sok ponton tal√°lkoznak olyan jogi kapcsolatokkal, amelyek a felel√Ķss√©gre vezethet√Ķek vissza. Ugyan√≠gy tal√°lkoznak a fogyaszt√≥kkal, a szerz√Ķd√©ses partnerekkel is √°ltal√°nos-, szolg√°ltat√≥i-, vagy term√©kfelel√Ķss√©gi oldalr√≥l.

Ha valaki a v√°llalkoz√°si, vagy a mindennapi tev√©kenys√©ge sor√°n k√°rt okoz, akkor azt k√∂teles megt√©r√≠teni. Viszont lehet√Ķs√©ge van arra, hogy egy megfelel√Ķen megk√∂t√∂tt felel√Ķss√©gbiztos√≠t√°ssal olyan v√©delmet v√°s√°roljon mag√°nak, mely az okozott k√°rt helyette megt√©r√≠ti.
A v√©letlenszer√Ľen elk√∂vetett hib√°kat kik√ľsz√∂b√∂lni nem lehet, de azok megt√©r√≠t√©s√©re seg√≠ts√©g√ľl h√≠vhatunk egy j√≥l elk√©sz√≠tett biztos√≠t√°st, ami mentes√≠t minket a nem v√°rt kiad√°sok al√≥l.

A felel√Ķss√©gbiztos√≠t√°sokn√°l a biztos√≠t√≥ a v√©tkes f√©l m√∂g√© √°llva, helyette t√©r√≠ti meg azokat a k√°rokat, melyeket v√©letlenszer√Ľen okozott.

Nem szabad elfelejteni, hogy a tev√©kenys√©gb√Ķl ad√≥d√≥ hib√°k b√°r nem kiv√©dhet√Ķek, de azok anyagi k√∂vetkezm√©nye egy megfelel√Ķ biztos√≠t√°ssal √°th√°r√≠that√≥.

A k√∂vetkez√Ķ men√ľpontban a felel√Ķss√©g jelleg√Ľ kock√°zatokr√≥l adunk b√Ķvebb t√°j√©koztat√°st.